Rödvinbärssaft - recept

Har man plockat bär så måste man ju ta rett på dem oxå...
Fram med Saft-Majan och fyll den enligt instruktionen som följer med eller enligt recept i Vår kokbok.
Antar att alla "Major" rymmer lika mycket som min. Då är det ca 5 liter bär och så öste jag i ca 1 1/2 kg strösocker.
Låt det koka/ånga i ca en timme. Ett fantastiskt enkelt sätt att koka saft:) När bären ser ut att vara helt "tomma" så är det bara att tappa upp i varma rena flaskor.
Akta fingrarna!!
Se där, då var det dags för avsmakning.
Vilken underbar färg.
Tror inte jag gjort på enbart rödvinbär förut men det är ju jättegott. Lite likt lingondricka men ändå inte sa Isak.
Farmor brukade alltid blanda rödvinbär och hallon. Får se om vi hittar hallon så vi kan koka en sån sats också.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0