Forsaleden / Forsaån

Idag blev en utflyktsdag för mig och barnen. Började med ett besök hos Sigrid på Stengärde Getgård. Behövde fylla på vårt lager av getmese både inför MC-fikat på onsdag och till oss själva.
Passade på att kela med hennes gosiga getter och killingar.
Kramkram.
Hörru polarn, har ru nåt käk?!
Gåré där att äta? Kan jag få smarra?! Duu, ge hit!!
Måns gosas också med dem. Sigrid har den godaste getosten som går att uppbringa. Så passa på att köp en bit nästa gång du "springer på" Sigrid, Stengärde Getgård. Hon brukar bla stå på Stortorget på lördagarna. Eller åk hem till henne på gården, då kan du ha tur att få kela med killingarna med.
Bortom den vackra ljungen förbereder Måns sig med puffar för att ta ett dopp. För er som inte varit till Forsaleden så kan jag säga att det inte är speciellt småbarnsvänligt. Det finns säkert nån plats som funkar för 4-åringar men vi hittade ingen.
Isak slänger sig ut i det kalla, djupa vattnet.
Det har ju varit lite dåligt med recept och mattips nu under sommaren. Men här är iaf ett tips på kanske världens godaste fika! Nybakat tunnbröd(som vi fick av mamma direkt från bakugnen innan vi åkte) , Bregott och Getmese. Det är sååå gott!
Korv med bröd och rabarbersaft går också hem:)
Såklart så prövade killarna fiskelyckan...gick inge vidare...
Olle går omkring i ån som om det vore 25 grader varmt, brrr.
Är det Näcken himself som fått på sig badbyxor?;) Strax efter jag fotat så stack Isaks sko iväg i vattenvirvlarna:)det var bara att följa efter och plumsa i för att få upp den.
Stannade till i Rasten när vi åkte hem för att ta ett foto på utsikten. Var lite för molnigt men här är det värt att stanna till om man är "på byn" en solig dag. Magiskt!
Magiskt är det oxå när man kommer hem och hittar en skatt under en duk på bron. Nybakat hårt och mjukt tunnbröd, bakat av världens bästa mamma och grannen tvärs över vägen. Tackar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0