Varje dag lär vi oss nytt!

Inlägg från Guldkusten blogg tidigare i höst:

Vad skönt det känns att man inte slutar lära sig saker bara för att man blir gammal:) Idag fick jag googla(vilket bra verktyg!) på den svart/lila grönkålen jag köpte i Ås. Jag vet ju att den gröna heter just grönkål men vad heter den här? Lilakål, Svartkål...nä, den hette rödstjälkad grönkål!Av den gjorde jag den här salladen:

ca 1/2 liter hackad grönkål

1/2 grovrivna äpplen

1 dl blötlagda russin

 

Blanda tillsammans med

1/2 dl solros-/rapsolja

1/2 - 1 dl vatten

1-2 msk smält/flythonung

saft av 1/2 citron

 

Låt gärna stå några timmar el till nästa dag.

Maluos torsk i gräslöks- och senapssås stod för övrigt på menyn idag.

2-4 port

 

1 pkt torsk skuren i tärningar

1 dl creme fraiche

2 dl gräddfil

1 msk fransk senap

1 fiskbuljongtärning

gräslök

1/0 dl vitt vin

(vi tog endast Oatley i Mat)

 

Koka upp creme fraiche, rör ner gräddfil, buljongtärning, senap och gräslök. Koka upp ynder omrörning tills tärningen är upplöst. Svätt i vinet, lägg ner fisken och låt gå tills fisken äv genom kokt. Rör om försiktigt.

 

Vi åt även den gröna blomkålen och den här salladen:

 

4 dl kokta, avrunna bönor, valfri sort

1 gul lök, finhackad

1 hackad paprika

4 tomater i bitar

 

Dressing:

1 dl rapsolja

2 tsk balsamvinäger

1 tsk chilipulver

1 msk chilisås

1 msk tomatpuré

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk råsocker

2 tsk timjan

2 tsk oregano

1 tsk örtsalt

krossad svartpeppar

1/2 dl vatten

 

Bland och låt dra en stund innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0