Dagens kockeri

På jobbet idag åt vi rest- soppa, passar på att tömma frysen nu när det är lov;)

Bakade ett gott Brytbröd till:
1 pkt jäst smulas i 5 dl ljummet vatten.
Blanda ner
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
1/2 dl solroskärnor
2 dl havregryn
ca 12 dl (800 g) vetemjöl
Kör allt i degblandaren i 5 minuter. Jäs under duk i 30 minuter.
Ta upp degen och dela i 2 delar, sen i 2 delar till. Skär varje del i 7 bitar (14 bitar/bröd)
Lägg ihop, inte för tätt, till två runda bröd (mitt blev som ett enda stort hjärta) på en papprad plåt.
Jäs under duk i 30 minuter till.
Pensla med vatten och strö på havregryn eller frön.
Grädda mitt i ugn 15-20 minuter i 225 grader.
Gjorde även Guacamole som är gott både att ha i soppa eller på brödet.
Hemmavid blev det också soppa, kan ju slumpa sig så ibland... fast vi åt räksoppa, köpebröd och leverpastej.
Och så har jag längtat chokladpudding i flera veckor, det blev verklighet idag:)
...lite vispgrädde, smulad maräng och riven choklad. Jammi!
Sådana här söta munnar kan man ju inte låta bli att utnyttja!! Puuusss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0